Grønn Livsstil

Vegetarisk mat – godt for deg, godt for verden

Det finnes en rekke teorier om hvor mye mer effektiv en vegetarisk livsstil er sammenlignet med å spise kjøtt. De fleste miljømessige eksperter er enige om at produkter som benytter vekstbaserte ingredienser som hvete, soya og grønnsaker forbruker færre ressurser (jord, vann og avlinger) og skaper mindre avfall og klimagasser sammenlignet med produksjon av kjøtt. Soyaproduksjon bruker for eksempel 8 ganger mindre vann enn ved produksjon av proteiner fra melk, kjøtt og egg.

Vårt mål er å fortsette å begrense vårt miljømessige fotavtrykk. I likhet med de fleste soyabaserte produkter fra Europa, hentes selve soyabønnene i våre produkter utenfor Europa. Vi er imidlertid veldig nøye på at de ikke er genetisk modifisert på noen måte, og at de er sendt via sjøcontainer, med tydelig merking for å beskytte regnskogen. Hälsans Kök er sertifisert i henhold til ISO 14001 for Miljøforvaltning, og har oppnådd suksess i reduksjon av avfall, vann og energiforbruk, emballasje og andre råmaterialer, samt bruk av miljøvennlig kjøling og energi.

Sunne produkter
De fleste av Hälsans Köks produkter er soyabaserte. I tillegg til et høyt proteininnhold inneholder soyabønner også et høyt innhold av fiber, kalsium og magnesium. Våre soyabønner er rike på umettede fettsyrer og er ikke genmodifiserte. Hälsans Köks produkter passer godt inn i en sunn, vegetarisk livsstil.