Vanlige spørsmål og svar

Hva er Hälsans Köks produkter laget av?
Våre produkter er basert på soyaprotein, hveteprotein og eggprotein. Denne kombinasjonen gir en balansert og komplett kilde til protein. Protein gir kroppen alle de nødvendige aminosyrer som trengs for en sunn OVO-vegetarisk kost. Hälsans Kök tilbyr også produkter basert på grønnsaker og ost.

Er Hälsans Köks produkter 100 % vegetariske?
Ja, noen av våre produkter er helt vegetariske (Farse, Tacofarse og Falafel) alle andre er ovo-vegetariske da de inneholder eggehviteprotein. I stedet for kjøtt så finns det ost i noen av våre retter.

Inneholder deres produkter genmodifiserte ingredienser?
Nei, Hälsans köks produkter inneholder ingen genmodifiserte ingredienser og vi arbeider i henhold til de regler som er satt for genmodifiserte råvarer.

Inneholder Hälsans Köks produkter konserveringsmidler?
Nei, Hälsans Köks produkter inneholder ingen konserveringsmidler.

Er soya som brukes i Hälsans Köks produkter genmodifisert?
Nei, vi bruker bare soyaprotein fra soyabønner som ikke er genmodifisert i samsvar med EU´s regelverk (EC/1829/2003, EU/1830/2003).

Er soya som brukes i Hälsans Köks produkter fra Amazonas regnskog?
Nei, vår soya leverandør er verdens største leverandør av soya. De har som politikk å kun kjøpe soya fra pålitelige underleverandører som kan sikre at soya ikke kommer fra Amazonas-regionen. Våre soya leverandører har signert en avtale for å bevare regnskogen i Amazonas.

Hvorfor er soya bra for meg?
Soya er med sitt fotokjemiske innhold klassifisert som "supermat”. Soyaens sterke antioxidanter har vist seg å være fordelaktige for helsen. Soya reduserer risikoen for hjertesykdom, beinskjørhet og kreft. Soyabønner har et høyt innhold av protein, fiber og kalsium, og har også et lavt innhold av fett og salt uten kolesterol. Ved å spise kun 25g hver dag kan dette bidra med å redusere det totale kolesterolnivået, det virker dessuten gunstig for hjertet, blodtrykk og kan beskytte mot beinskjørhet.

Er Hälsans köks produkter glutenfrie?
Nei, alle Hälsans köks produkter inneholder gluten eller kan inneholde spor av gluten. Hälsans köks produkter er ikke egnet for gluten allergikere.

Er Hälsans Köks produkter egnet for Veganere?
Nei, Hälsans Köks produkter er ikke egnet for veganere ettersom de i mange fall inneholder eggehvite. Unntaket er falafel og farse som ikke inneholder egg.

Hvorfor inneholder så mange av deres produkter egg?
Vi bruker eggehviteemne (eggehviteprotein fra eggehviten) for å gi produktene en gjennomgående og tiltalende konsistens.

Er Hälsans Köks produkter bra for miljøet?
De fleste eksperter mener at vekstbaserte kosthold forbruker merkbart mindre mengde ressurser (jord, vann og ingen forbruk av andre vekster) og skaper mindre vann og gassutslipp enn kjøttbaserte kosthold. Hälsans Köks arbeider ytterligere med å forsøke å beskytte miljøet gjennom å bruke så mange lokale ingredienser som mulig i produksjonen og bruke så lite vann som mulig. I vår produksjon så arbeider Hälsans Kök også kontinuerlig med å minske energiforbruk, redusering av emballasje, avfallssortering og bytte til mer miljøvennlige kjølesystem. Våre fabrikker er sertifiserte for ISO 14001 - Miljømessig drift.