Fylt butternut squash med vegansk kjøttdeig (hender)

Fylt Butternut Squash med vegansk kjøttdeig

4 porsjoner
1 H.
Mellom

INGREDIENSER

Hälsans Kök vegan soyafarse
2 mellomstore butternut squash
olivenolje til steking
45 g pekannøtter
1 rødt eple
35 g tørkede tranebær
200 g blandet rødt og hvitt eller 150 g blandet quinoa
100 g ferske / frosne tyttebær
1 ss agave eller lønnesirup
2 kvister salvie og rosmarin
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 ℃ (180 ℃ for varmluftsovner), gassmerking 6. Halver squashene på langs og fjern frøene. Gni snittsidene med olivenolje, dryss lett med salt og pepper og legg dem på en tallerken på denne siden, bruk eventuelt bakepapir.

Stek squashen i ca 40 minutter, snu dem til de er gjennomstekt og lett farget.

Grovhakk nøtter og tørkede tyttebær og skjær eplet i små biter. Kok i mellomtiden risen eller quinoaen etter anvisningen på pakken og la den renne av seg. Finhakk urtene og la noen servere til slutt.

Stek kjøttdeigen i olivenolje i en stor panne til den er litt brun, bryt kjøttdeigen litt med slikkepotten. Tilsett urter, eplebiter, nøtter og tyttebær og stek videre i 3-4 minutter. Tilsett deretter den kokte risen/quinoaen og bland godt.

Ta squashen ut av ovnen. La dem avkjøles i 5 minutter, og bruk deretter en skje til å fjerne litt av det kokte kjøttet fra halsen på squashen. Skjær squashen som er fjernet i biter og bland med risen/quinoaen og kjøttdeigen. Fyll squashen med blandingen igjen og varm dem i ovnen i 10 minutter før servering.

Ha de friske tyttebærene i en liten kjele og tilsett nok vann til å dekke frukten. Tilsett sirupen og la det småkoke til tyttebærene sprekker. Server squashen med tyttebær, salvieblader og rosmarin.

ERNÆRINGSINFORMASJON
ERNÆRINGSINFORMASJON
Per Serving
Energi
503 kilokalorier
Protein
20.6 Grams
karbohydrater
75 Grams
fett
15.8 Grams