VEGANSKE FILETBITER I KARRYSAUS MED SØTPOTET

4 servings Serving
25 MIN Varighet
Lett Vanskelighetsgrad

INGREDIENSER

1 pk Hälsans Kök Filet Pieces (320 g)
200 g baby spinatblader
210 g kikerter
1 stor søtpotet
400 g hakkede tomater
300 g brun basmatiris
2 hvitløksfedd
1 løk
4 ss cashewnøtter
15 g ingefær
2 kardemommeputer (valgfritt)
1 ss olivenolje
3 ss karrypasta
Håndfull korianderblader
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Fremgangsmåte

Varm en stekepanne og tørr-stek cashewnøtter raskt og deretter la dem avkjøles. Skjær deretter løken og stek løkringene i oljen på svak varme i 5-10 minutter til de blir sprø og brune. Sett til side for å servere med karriretten.

Skjær søtpotet i terninger. Varm en kjele med vann. Når vannet koker, tilsett potet og kok i ca. 5 minutter, og hell deretter vannet av.

Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken og tilsett kardemomme i vannet hvis ønskelig (valgfritt). Sett risen til side når den er klar til servering.

Forsiktig varme karripasta i en kjele. Hakk ingefær og hvitløk fint og tilsett. Skyll kikerter i rikelig med vann. Tilsett søtpotetbiter og kikerter og bland med karrypastaen. Tilsett tomatene og kok på svak varme i ca. 10 minutter. Tilsett filetbitene og varm dem opp i ytterligere 5 minutter. Rør til slutt spinaten inn i retten og la den stå i 1-2 minutter med lokket på.

Server karri med ris, toppet med sprø løk, fersk koriander og ristede cashewnøtter.