Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Planting change for a better tomorrow

Vi tror på plantenes evne til å levere fantastisk smak og samtidig redusere belastningen på planeten vår.

Vi er på en reise mot en regenerativ fremtid og reduserer vår påvirkning fra jordsmonn til servering, samtidig som vi lager mat som smaker fantastisk godt. Derfor er vi opptatt av å få flere til å bli med på oppdraget vårt - fordi det å spise mer plantebasert mat i dag betyr en bedre verden i morgen.

 

Hälsans Kök - where taste feels good

HVORDAN VI SKAPER EN BEDRE MORGENDAG - I DAG

Våre forpliktelser

icon-regeneration

PÅ VEI OPP MED REGENERERING

50 % av soyaproteinet vårt kommer fra gårder som praktiserer regenerativt landbruk innen utgangen av 2023, fordi vi tror på en regenerativ fremtid.

icon-emissions

VÅRT UTSLIPPSMÅL

50 % av soyaproteinet vårt kommer fra Europa - med mål om å holde fotavtrykket vårt så lavt som mulig i alle ledd.

icon-packaging

BÆREKRAFTIG EMBALLASJE

36 % mindre emballasjemateriale i vår nyeste design, noe som bidrar til å redusere avfallet

icon-time

PLANTENES KRAFT

Vi tror at jo flere som omfavner plantebasert mat, jo bedre blir verden.

PÅ VEI OPP MED FORNYELSE

Vi tror på en regenerativ fremtid.

Vi jobber for å gå lenger enn bærekraft, og omfavner en måte å drive jordbruk på som er til fordel for bøndene, miljøet og samfunnet - kjent som regenerativt jordbruk.

Regenerativt landbruk er en måte å drive jordbruk på som over tid kan bidra til sunn jord og økt biologisk mangfold. Og dette er ikke nye metoder - mennesker over hele verden har brukt dem i tusenvis av år.

Vi begynte å samarbeide med soyaproteinleverandøren vår i Serbia om å gå over til regenerativt landbruk i 2022. Vi støtter for eksempel bruken av organisk gjødsel for å bidra til å gjenopprette den naturlige balansen i jordsmonnet. Vi fremmer også biologisk mangfold ved for eksempel å plante trær ved siden av avlingene - det perfekte hjem for dyrelivet. Drømmen vår? Fugler, bier, mennesker og planter - som alle lever i lykkelig harmoni!

Innen utgangen av 2023 skal halvparten av soyaproteinet vi bruker, være dyrket på gårder som bruker regenerative metoder - og vi har som mål å øke dette tallet hvert år!

young green soybean crop seedling plants
UTSLIPPSOPPDRAGET VÅRT

Vi gjorde en fullstendig analyse av virksomheten vår for å finne de tre viktigste områdene for å redusere karbonutslippene våre: ingredienser, drift og emballasje.

Kvalitetsingredienser og gode jordbruksmetoder er nøkkelen til god mat. Vi har forpliktet oss til å redusere karbonavtrykket vårt fra jord til servering, og derfor dyrkes soyaproteinet vi bruker, i økende grad i Europa. Faktisk kommer allerede halvparten av soyaproteinet vårt fra Europa, og dette er bare begynnelsen.

Samtidig ligger vi ikke på latsiden når det gjelder fabrikkene våre. Vi er i full gang med å redusere energiforbruket, og vi er glade for at alle fabrikkene våre i Europa allerede bruker 100 % fornybar elektrisitet. Så bra!

En annen viktig del av arbeidet med å redusere utslippene våre er å redusere emballasjeavtrykket vårt - og det er akkurat det vi skal gjøre

plants
INGEN TID Å SVINN

For oss er det viktig at emballasjen forsegler hver eneste bit av friskhet og smak - og at den også ser bra ut. Men vi ønsket å gå enda lenger og skape forpakninger som oppfyller alle disse kravene, samtidig som de er lettere og mer skånsomme for planeten vår.

I år fjerner vi papirhylsen fra emballasjen, med et design som ikke bare er resirkulerbart, men som også inneholder 36 % mindre emballasje enn tidligere.

Samtidig fortsetter vi vår emballasjereise. Sammen med et team av ekspertpartnere utforsker vi det vi i all ydmykhet kaller ""fremtidens emballasje"" - med mål om å få en bærekraftig emballasje (og dermed et lavere fotavtrykk) uten at det går på bekostning av kvalitet, sikkerhet eller smak.

Vi er veldig spente på emballasjereisen vår og gleder oss til å fortelle deg mer snart.

packaging