Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

LURER DU PÅ NOE? VI HAR SVARENE

PRODUKTER

Er Hälsans Köks produkter veganske?

De fleste av produktene er veganske. Både på pakken og på hjemmeside vår kan du se om produktet er vegansk, ovo-vegetarisk eller lakto-ovo-vegetarisk. Dessuten kan du på produktsidene filtrere for å se bare de veganske produkter.

Er Hälsans Köks produkter glutenfrie?

Noen av produktene våre inneholder ikke tilsatt gluten i oppskriften (for eksempel Pulled, Filet Pieces, og Sensational Sausage), men alle produkterne våre kan inneholde spor av gluten. Det er fordi vi produserer produkter som inneholder gluten på fabrikken vår. Det er dessverre ikke mulig for oss å holde produksjonen av glutenfrie produkter 100% separat fra de som inneholder gluten. Husk å alltid sjekke pakken for å se den nyeste informasjonen om ingredienser og allergener. 

Hvordan tilbreder jeg Hälsans Köks produkter?

Hvordan du skal tilberede produktene våre er det lettest å se på pakken på det aktuelle produktet. De fleste av produktene våre kan tilberedes i ovnen, stekepanne eller mikrobølgeovn, og noen av dem passer godt til grillen også. Hvis du har lyst på litt inspirasjon til hva du skal lage kan du ta en titt på oppskriftene her på hjemmesiden.

Kan man grille Hälsans Köks produkter?

Hvordan du skal tilberede produktene våre er det lettest å se på pakken på det aktuelle produktet. Noen av produktene våre fungerer veldig bra på grillen, for eksempel Hälsans Köks Sensational Burger og Sensational Sausage. 

Hvor produseres Hälsans Köks produkter?

Våre produkter kommer fra Tsjekkia, Serbia eller Irland. Du kan alltid se hvilket land produktet er produsert i på baksiden av pakken.

Hva er Hälsans Köks produkter laget av?

De fleste av produktene våre er basert på soya- og hveteprotein. Vi bruker også et bredt utvalg av ulike grønnsaker, belgfrukter og korn. Hvis du er interessert i hvilke ingredienser som er i et spesifikt produkt anbefaler vi deg å lese på baksiden av pakken.

Hva er methylcellulose og hvorfor bruker Hälsans Kök det i produktene sine?

Methylcellulose er et plantebasert fiber som vi bruker til å erstatte egg i noen av produktene våre. En liten mengde methylcellulose hjelper til med å blande ingrediensene sammen og hjelper med å beholde teksturen og saftigheten i produktene.

Soyafarse 500g - Hvorfor en så stor pose?

Konflikten i Israel/Gaza gjorde at vi ikke lenger kunne motta leveranser fra fabrikken som produserte Hälsans Kök Soyafarse. Vi fant en fabrikk i Irland som raskt kunne starte produksjonen for oss. Men de solgte kun store poser til restauranter og vi måtte ha en posebredde som passet påfyllingsrøret deres. Derfor måtte vi også øke vekten fra 300g til 500g. Det er en midlertidig løsning. I begynnelsen av 2025 vil vi bytte til en mindre pose med høy fyllingsgrad.

SOYA

Hvorfor bruker Hälsans Kök soya i produktene sine?

Vi bruker soyaprotein i de fleste av våre produkter fordi det inneholder alle de 9 essensielle aminosyrene (som kroppen vår ikke kan produsere selv og derfor må være en del av kostholdet vårt). 

Er soyaen i Hälsans Köks produkter bærekraftig produsert?

Alle Hälsans Köks leverandører lever opp til hovedselskapet Nestlés retningslinjer Responsible Sourcing Standard. Alle våre leverandører, inkludert soyabønder og forhandlere, må overholde disse kravene som innebærer respekt for menneskerettigheter og en forsikring om at utvinningen skjer i respekt for råmaterialer og skogområder og ikke leder til avskoging. 

I tillegg er Nestlé medlem av 'Round Table on Responsible Soy'  (RTRS) som er et initiativ med flere interessenter som hele tiden jobber for å ha en global dialog om økonomisk bærekraft, sosial rettferdighet og en mer miljøvennlig produksjon av soya.

Er soyaen i Hälsans Köks produkter genetisk modifisert (GM)?

Nei, vi bruker "Identity Preserved" ikke-genmodifiserte soyabønner. "Identity Preserved" garanterer at soyabønnene er "non-GM" gjennom hele produksjonen.

Hvordan bearbeider Hälsans Kök soyabønnene i produktene sine?

Vi bruker soyaprotein (Textured Soy Protein, TSP) som ikke er genmodifisert (non-GM). TSP er et soyaprotein som oppnås gjennom soyabønner som avfettes, kokes under trykk og tørkes. Denne prosessen gir soya en fiber-tekstur som minner om kjøtt. TSP smaker ikke så mye, noe som gjør det til en spennende ingrediens fordi vi kan tilsette krydder og urter for å skape et velsmakende og næringsrikt produkt.

Bærekraft

Hvorfor bruker Hälsans Kök plast i emballasjen sin?

Vi bruker plast i emballasjen vår fordi vi enda ikke har funnet et bedre alternativ som garanterer produktets holdbarhet og sikkerhet.

Vi har et tett samarbeid med Institute of Packaging Science og sammen med hovedselskapet Nestlé jobber Hälsans Kök aktivt for å finne et mer miljøvennlig materiale der vi kan føle oss 100% trygge på at vi kan garantere sammen holdbarhet og sikkerhet som nå.

Er Hälsans Köks emballasje resirkulerbar?

Ja, vi har designet innpakningen vår sånn at den skal være lett å kildesortere.

Våre nedkjølte produkter pakkes i en plastkar som dekkes med plastfolie. Begge disse skal sorteres som plast. De nedkjølte produktene våre har også et omslag av kartong der man kan finne informasjon som produktnavn, ingredienser etc. Dette omslaget skal sorteres som papp/papir.

Våre nedfryste produkter kommer i 3 forskjellige emballasje-typer:

1. Plastkar som ligner det vi bruker i de nedkjølte produktene våre. Dette er også dekket med plastfolie og begge skal sorteres som plast. Også her er det et omslag av kartong der man kan finne informasjon som produktnavn, ingredienser etc. Dette omslaget skal sorteres som papp/papir.

2. Emballasje laget av kartong. Disse skal sorteres som kartong.

3. Poser. Disse skal sorteres som plast.

Vi har designet innpakningen vår på en måte som gjør det lettere å resirkulere og sikre at livet deres får lov til å fortsette:

1. Vi lager plasten vår av polypropylene (PP) fordi infrastrukturen for resirkulering i landene vi selger er bedre til å resirkulere det materialet.

2. Kartong- og papp-emballasjen er laget av tre fra Europeiske skoger. 

FANT DU IKKE SVARET DU SÅ ETTER?