Arabisk salat i wrap

Arabisk salat med Hälsans Kök falafel

Serving 4 porsjoner
Varighet 33 MIN
Vanskelighetsgrad Lett

INGREDIENSER

2 pakker Hälsans Kök Falafel
1 liten blomkål
50 g ruccola
4 ss kikerter
3 ss granateplefrø
4 datoer
2 ss valnøtter
200 ml yoghurt (vegansk)
2 ss tahini
1 ss sitronsaft
1 bunt mynte
2 ss gurkemeie
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Arabisk salat med Hälsans Kök falafel

Hvis du har lyst på en sunn salat, men er lei av de vanlige kombinasjonene, er dette alternativet ditt! Lag dette veganske og arabisk-inspirerte alternativet!

Fremgangsmåte

1.

Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær blomkålen i små like store buketter. Bland dem i en bolle med litt olje, gurkemeie, salt og pepper.

2.

Legg dem på en bakeplate og stek dem i ovnen i ca 15 minutter, til de er sprø og farget. Kutt dadlene i biter, hakk valnøttene grovt og renn av kikertene.

3.

Til dressingen blander du tahini med yoghurt og smaker til med sitron

4.

Stek eller steg Hälsans Kök Falafel etter anvisning på pakken.

5.

Bland blomkålen med ruccola, kikerter, dadler og valnøtter og fordel på tallerkener eller på et fat. Server de bakte falaflene på toppen og pynt med granateplefrø, tahindressing og mynte.

6.

INGEN AVFALLSTIPS: Bruk de resterende blomkålbladene i en miksebolle. – Du kan også oppbevare salaten godt hvis du oppbevarer ruccolaen separat og tilsetter den rett før bruk.

ERNÆRINGSINFORMASJON
ERNÆRINGSINFORMASJON

Per Serving

karbohydrater
57.2 Grams
Energi
555.2 kilokalorier
fett
25.6 Grams
Protein
19.5 Grams