Fylt butternut squash med vegansk kjøttdeig (hender)

Fylt Butternut Squash med vegansk kjøttdeig

4 porsjoner
1 H.
Mellom

INGREDIENSER

Hälans Kök vegan sojafarse
2 middels butternut squash
olivenolje til steking
45 g pekannøtter
1 rødt eple
35 g tørkede tranebær
200 g blandet rødt og hvitt eller 150 g blandet quinoa
100 g ferske / frosne tyttebær
1 ss agave eller lønnesirup
2 kvister salvie og rosmarin
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Fremgangsmåte

1.

Forvarm ovnen til 200 ℃ (180 ℃ for varmluftsovner), gassmerke 6. Halver squashene på langs og fjern frøene. Gni snittsidene med olivenolje, dryss lett over salt og pepper og legg dem på et bakepapir på denne siden, bruk eventuelt bakepapir.

2.

Stek squashene i ca 40 minutter, snu dem halvveis til de er gjennomstekte og lett farget.

3.

Grovhakk nøtter og tørkede tyttebær, og skjær eplet i små biter. Kok i mellomtiden risen eller quinoaen i henhold til anvisningen på pakken og tøm. Finhakk urtene og la noen få serveres til slutt.

4.

Stek kjøttdeigen i olivenolje i en stor panne til den er lett brun, bryt kjøttdeigen litt opp med slikkepotten. Tilsett urter, eplebiter, nøtter og tyttebær og stek videre i 3-4 minutter. Tilsett deretter den kokte risen/quinoaen og bland godt.

5.

Ta squashene ut av ovnen. La dem avkjøles i 5 minutter og bruk deretter en skje til å øse litt av det kokte kjøttet fra halsen på squashen. Skjær den fjernede squashen i biter og bland med risen/quinoaen og kjøttdeigen. Fyll squashen med blandingen igjen og varm dem i ovnen i 10 minutter før servering.

6.

Ha de friske tyttebærene i en liten kjele og tilsett nok vann til å dekke frukten. Tilsett sirupen og la det småkoke til tyttebærene sprekker. Server squashen med tyttebær, salvieblader og rosmarin.

ERNÆRINGSINFORMASJON
ERNÆRINGSINFORMASJON
Per Serving
karbohydrater
76.7 Grams
Energi
540.8 kilokalorier
fett
16.6 Grams
Protein
25.6 Grams