Cali style burrito vegan edition by Renee Fagerhøi

4 servings Serving
40 MIN Varighet
Mellom Vanskelighetsgrad

INGREDIENSER

200 gr jasmin ris evt. brun naturris (step 1)
1 ss oregano (step 1)
3 ts spisskummen (step 1)
1 ts tørkede chili flakes (step 1)
2 ts røkt paprika (step 1)
1 stk gul løk kuttet i små terninger (step 1)
1 ts gurkemeie (step 1)
2 fedd hvitløk finkuttet (step 1)
1 ss nøytral olje (step 1)
1 terning grønnsaksbuljong (step 1)
1 pk sorte bønner eller andre type bønner du liker (step 1)
4 dl vann (step 1)
1x Hälsans Kök vegan Sojafarse 300g (step 2)
1 boks med hermetiske cherry tomater av god kvalitet (step 3)
½ rødløk kuttet i terninger (step 3)
2 fedd hvitløk finkuttet (step 3)
1-3 ss syltede jalapeño chilies grovhakket (step 3)
1 ss eplecidereddik (step 3)
1 ss honning eller lys sirup (step 3)
2 ts salt (step 3)
En håndfull fersk koriander (step 3)
Avocado (step 4)
Isbergsalat (step 4)
Cheddarost revet vegan (step 4)
2x Lime (step 4)
4 stk Store tortillalefser (step 5)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Fremgangsmåte

Burritorice: Varm oljen i en kjele, tilsett løk, 2 fedd hvitløk, 1 ssoregano, 2 ts spisskummen, 1 ts tørkede chili flakes,1 ts røkt paprika og 1 ts gurkemeie.

La surre på medium varme i 3min. Hell deretter på vannet og Tilsett buljongterningen. Kok opp og tilsett risen. Kok under lokk som anvist på pakken.

La risen dampe godt av seg og tilsett en pakke ferdig kokte sorte bønner uten lake.

Vegan mince: Stek vegan mincen som anvist på pakken.
Tilsett 1 ts salt og nykvernet svart pepper på slutten av steke tiden.

Tacosaus: Tilsett alle ingrediensene.

(1 boks med cherry tomater, ½ rødløk i terninger, 2 fedd hvitløk finkuttet, 1-3 ss syltede jalapeño chilies grovhakket (1 ss = mild 2 ss= medium 3 ss= sterk (avhengig av hvor sterk du vil ha sausen)), 1 ss eplecidereddik, 1 ss honning eller lys sirup, 2 ts salt, 1 ts røkt paprika, 1 ts spisskummen, En håndfull fersk koriander)

.. i en blender og kjør i 30sek. Juster evt. med litt ekstra salt.
Har du ikke blender funker det fint å kjøre dette sammen med stavmikser

Grønne greier og annet: Tilbered og skjær ingrediensene ( isbergsalat, tomat, avocado, cheddarost, koriander og lime) som fylles i burritoen.

Monter burritoen i denne rekkefølgen: Ris, vegan mince, tacosaus, ost (dropp denne hvis du ønsker vegan, evt. Bruk vegan ost), salat, tomat, avocado og koriander. Rull stramt sammen. Rull gjerne i folie eller bakepapir for å holde burritoen sammen.

Del burritoen i to, spis begge med det samme, eller spar den ene delen til senere. Scoop gjerne tacosaus oppå etter hvert som du spiser

Nutritional Information
ERNÆRINGSINFORMASJON
Per Serving
Energi
517.96 kilokalorier
karbohydrater
57.95 Grams
Protein
30.69 Grams
fett
18.97 Grams