Cali style burrito vegan edition

Cali style burrito vegan edition by Renee Fagerhøi

4 porsjoner
40 MIN
Mellom

INGREDIENSER

200 gr jasmin ris evt. brun naturris (step 1)
1 ss oregano (step 1)
3 ts spisskummen (step 1)
1 ts tørkede chili flakes (step 1)
2 ts røkt paprika (step 1)
1 stk gul løk kuttet i små terninger (step 1)
1 ts gurkemeie (step 1)
2 fedd hvitløk finkuttet (step 1)
1 ss nøytral olje (step 1)
1 terning grønnsaksbuljong (step 1)
1 pk sorte bønner eller andre type bønner du liker (step 1)
4 dl vann (step 1)
1x Hälsans Kök vegan Sojafarse 300g (step 2)
1 boks med hermetiske cherry tomater av god kvalitet (step 3)
½ rødløk kuttet i terninger (step 3)
2 fedd hvitløk finkuttet (step 3)
1-3 ss syltede jalapeño chilies grovhakket (step 3)
1 ss eplecidereddik (step 3)
1 ss honning eller lys sirup (step 3)
2 ts salt (step 3)
En håndfull fersk koriander (step 3)
Avocado (step 4)
Isbergsalat (step 4)
Cheddarost revet vegan (step 4)
2x Lime (step 4)
4 stk Store tortillalefser (step 5)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Fremgangsmåte

1. Burritorice

Burritorice: Varm oljen i en kjele, tilsett løk, 2 fedd hvitløk, 1 ssoregano, 2 ts spisskummen, 1 ts tørkede chili flakes,1 ts røkt paprika og 1 ts gurkemeie.

La surre på medium varme i 3min. Hell deretter på vannet og Tilsett buljongterningen. Kok opp og tilsett risen. Kok under lokk som anvist på pakken.

La risen dampe godt av seg og tilsett en pakke ferdig kokte sorte bønner uten lake.

2. Vegan mince

Vegan mince: Stek vegan mincen som anvist på pakken.
Tilsett 1 ts salt og nykvernet svart pepper på slutten av steke tiden.

3. Tacosaus

Tacosaus: Tilsett alle ingrediensene.

(1 boks med cherry tomater, ½ rødløk i terninger, 2 fedd hvitløk finkuttet, 1-3 ss syltede jalapeño chilies grovhakket (1 ss = mild 2 ss= medium 3 ss= sterk (avhengig av hvor sterk du vil ha sausen)), 1 ss eplecidereddik, 1 ss honning eller lys sirup, 2 ts salt, 1 ts røkt paprika, 1 ts spisskummen, En håndfull fersk koriander)

.. i en blender og kjør i 30sek. Juster evt. med litt ekstra salt.
Har du ikke blender funker det fint å kjøre dette sammen med stavmikser

4. Grønne greier og annet

Grønne greier og annet: Tilbered og skjær ingrediensene ( isbergsalat, tomat, avocado, cheddarost, koriander og lime) som fylles i burritoen.

5. Monter burritoen

Monter burritoen i denne rekkefølgen: Ris, vegan mince, tacosaus, ost (dropp denne hvis du ønsker vegan, evt. Bruk vegan ost), salat, tomat, avocado og koriander. Rull stramt sammen. Rull gjerne i folie eller bakepapir for å holde burritoen sammen.

Del burritoen i to, spis begge med det samme, eller spar den ene delen til senere. Scoop gjerne tacosaus oppå etter hvert som du spiser

ERNÆRINGSINFORMASJON
ERNÆRINGSINFORMASJON
Per Serving
karbohydrater
57.9 Grams
Energi
518 kilokalorier
fett
19 Grams
Protein
30.7 Grams