Gratinert pasta med gresskar og grønnsakskuler

Pasta med gresskar og grønnsaksboller

Serving 2 porsjoner
Vanskelighetsgrad Utfordrende

INGREDIENSER

1 pakke Hälsans Kök Plant-based balls
400 g gresskar
150 g zucchini
1 løk
1 fedd hvitløk
1 stor tomat
olivenolje til steking
1 ss tomatpuré
200 g pasta
1 klype salt
1 klype sort pepper
2 kvister fersk timian
½ sitron
125 g revet vegansk ost
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Pasta med gresskar og grønnsaksboller

Smak på denne deilige pastaen laget med Hälsans Kök plant-based balls, som er den perfekte komfortmaten for de kalde dagene!

Fremgangsmåte

1. Skrell og kutt gresskaret

Skrell gresskaret og skjær den i terninger. Kok halvparten av gresskarterningene i vann og en klype salt til de er møre.

2. Kutt grønnsakene

Skjær zucchinien i terninger og hakk løk og hvitløk. Skjær tomaten i terninger. Fjern timianbladene fra kvistene og finhakk dem.

3. Kok pasta og steke grønnsaker

Kok pastaen etter anvisningen på pakken og forvarm ovnen til 200 ºC. Stek løk, hvitløk og timian med de resterende terningene av gresskar og zucchini i litt olivenolje. Sett lokk på kjelen og la det småkoke i ca 10 minutter.

4. smak til med sitronskall og krydder

Riv sitronen på toppen. Tilsett tomatpuré og tomat i terninger. Stek en stund og smak til med salt og pepper.

5. Hell av og bland gresskaret

Tøm det kokte gresskaret. Bland fint med mikseren og vend inn gresskar-succhiniblandingen. Tilsett nå den kokte pastaen. Tilsett eventuelt mer gresskar for å gjøre det mer flytende

6. Stek vegetarbollene og sett sammen retten

Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek bollene i noen minutter. Hell pastablandingen i en ildfast form og fordel bollene på toppen. Dryss over litt vegansk ost og la det steke i ca. 5 minutter i ovnen til osten er smeltet.

ERNÆRINGSINFORMASJON
ERNÆRINGSINFORMASJON

Per Serving

karbohydrater
133.3 Grams
Energi
1003.6 kilokalorier
fett
24.3 Grams
Protein
64.3 Grams