Kransesalat med falafel

Vegetarisk kransesalat med falafel

4 porsjoner
20 MIN
Lett

INGREDIENSER

Hälsans Kök Filet falafel
100 g vasket blandet salat (f.eks. eikeblad, ruccola, rød salat, lammesalat, beteblad og endive)
75 g granateplefrø, eller et halvt granateple
4 ferske fiken
4 til 6 datoer
30 g pekannøtter
2 ss tørkede tranebær
1 liten rødløk
6 ss ekstra virgin olivenolje
2 ss granateplesirup
1 til 2 ss balsamicoeddik
salt
pepper
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Fremgangsmåte

1.

Skjær dadlene i biter, fiken i terninger og grovhakk pekannøttene. Forbered tranebærene og granateplefrøene.

2.

Lag dressingen: Hakk løken så fint som mulig og bland med olivenolje, granateplesirup og balsamicoeddik med en visp til den er godt blandet. Tilsett salt og pepper etter smak.

3.

Sørg for at salaten er tørr ved å bruke en salatsnurre (hvis du har vasket den selv) og server salaten som en krans på en fin stor tallerken.

4.

Fordel dadler, fiken, granateplefrø, pekannøtter og tyttebær over kransesalaten.

5.

Rett før servering baker du falafelkulene etter anvisning på pakken til de er sprø og fordeles over salaten. Drypp over litt dressing og server resten separat.

ERNÆRINGSINFORMASJON
ERNÆRINGSINFORMASJON
Per Serving
Energi
562.2 kilokalorier
Protein
7.8 Grams
karbohydrater
58.9 Grams
fett
33.7 Grams