GRØNNSAKER KOSTNADER MED SENSASJONELL HACK, CUSCOUS OG ORANGE-MANGO-CHUTNEY, EGETARISKE MÅKER

Veggie Bowl med soyafarse, couscous og oransje-mangochutney

4 porsjoner
1 H. 5 MIN
Mellom

INGREDIENSER

2 pakker Hälsans Kök vegansk soyafarse
4 sjalottløk
2 mangoer
1 rød chili
1 ingefærknoll (ca. 20 g)
6 ss olje
3 ss brunt sukker
100 ml. appelsinjuice
2 ss hvit portvin
2 ss sherryeddik
revet skall av økologisk appelsin
1/2 kanelstang
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
2 små beteknoller
1 vårløk
200 g couscous
2 ss flytende honning
350 g pastinakk
Frisk timian
1/2 ts gurkemeie
Rosmarin
50 g tranebær
2 ts kardemomme
300 ml grønnsaksbuljong
kajennepepper
spisskummen
Revet skall av 1/2 økologisk sitron
1 lite granateple
Shiso karse (til dekorasjon)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Fremgangsmåte

1. Produksjon av ingredienser

Skrell og skjær sjalottløk i terninger. Skjær mangoene ut av steinen. Skrell og skjær kjøttet i terninger. Skjær chilien på langs, frø og kutt i små biter. Skrell squashen, riv den og klem den. Varm 2 ss olje i en kjele. Surr sjalottløken i den. Dryss over brunt sukker og karameller til de er gyldenbrune. Hell av med appelsinjuice, portvin og eddik, kok opp. Snu mangoterningene, revet appelsinskall, ingefær, chili, kanel, gurkemeie, nellik og stjerneanis. Dekk til og la det småkoke i ca 20 minutter. Krydre chutneyen med salt.

2. Produksjon av ingredienser

Skrell pastinakk og rødbeter. Skjær pastinakkene på langs i fire biter. Skjær rødbetene i båter. Varm 2 ss olje i en kjele. Stek i rødbeter og pastinakk, vend i ca 15 minutter. Dryss over honning og karameller. Smak til med salt og pepper.

3. Produksjon av ingredienser

Vask timian og rosmarin og rist tørt. Plukk opp blader eller nåler og et hakk. Skrell og skjær hvitløken i terninger. Rens, vask og hakk vårløken. Ha couscous, tyttebær og kardemomme i en bolle. Kok opp buljongen og hell over couscousen. Bland grundig og la svelle i minst 10 minutter.

4. Produksjon av soyafarse

Varm 2 ss olje i en kjele. Stek Hälsans Kök soyafarse til det er smuldrete. Rør inn vårløk, hvitløk, timian og rosmarin, fres. Smak til med salt, pepper, kajennepepper, spisskummen og revet sitronskall.

5. Den kan serveres!

Halver granateplet og slipp av steinene. Rens couscousen med en gaffel. Server i skåler med kjøttdeig, pastinakk og rødbeter. Dryss granateplefrø på overflaten og pynt eventuelt med brønnkarse. Server med oransje mango chutney. (Resten av mangochutneyen kan oppbevares i kjøleskapet i ca 1 uke).

ERNÆRINGSINFORMASJON
ERNÆRINGSINFORMASJON
Per Serving
Energi
604.8 kilokalorier
Protein
25 Grams
karbohydrater
111.2 Grams
fett
11.3 Grams